Detail novinky

Hasiči JSDH Újezdec – 2x zásah, čištění studny, rozvoz dezinfekce

     Jednotka JSDHO Újezdec vyjela po oznámení události starostou obce dne 30. 7. 2020 ve 14:20 hodin v Újezdci k vývratu vzrostlé vrby u dětského hřiště, kdy hrozilo nebezpečí jejího spadení způsobené po předešlé bouřce ze dne 28. 7. 2020.

 

     Dále vyjela směrem k vinohradům, kde na účelové komunikaci bylo spadeno několik stromů. Jednotka SDHO Újezdec provedla  odstranění těchto popadaných stromů, kde provedla ořez motorovou pilou, odstranění a úklid. Výjezd k zásahu byl vyhlášen prostřednictvím KOPIS.

 

     Po oznámení události starostou obce dne 22. 7. 2020 v 14:00 hodin v Újezdci pod domem č. p. 35, jednotka JSDHO Újezdec vyjela k odstranění spadeného stromu, který zasahoval částečně do silnice 426. Vývrat stromu byl způsoben vlivem silného deště z předešlého dne a podmáčení půdy. JSDHO Újezdec provedla ořez, odstranění stromu motorovou pilou a úklid vozovky. Výjezd k zásahu byl vyhlášen prostřednictvím KOPIS.

     Dne 30. 5. 2020 proběhlo za dětským hřištěm odčerpání vody v obecní studni, vyčištění a vytažení betonového víka. Studna je hluboká 9 metrů v průměru 1,5 metru a voda v ní dosahuje 6 metrů.

 

     Dne 31. 3. 2020 v době epidemiologické situace COVID-19, kdy bylo nedostatek dezinfekce, zajistil starosta obce pro občany, dezinfekční prostředek Anti-COVID, který následně rozváželi naši hasiči.